βρείτε παιδικά παπούτσια, συγκρίνοντας από 12228 σχέδια και 629 μάρκες

παιδικά παπούτσια για αγόρια και κορίτσια σε τεράστια ποικιλία

Κατάλληλα παιδικά παπούτσια

Δημοσίευση 15-01-2014 στη κατηγορια: Blog
Tags:

Βόλτα για ψώνια, και η ώρα της επιλογής το παπουτσιού για το παιδί σας θεωρείται τυπική και ρουτίνα. Αυτό είναι το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι γονείς όταν επιλέγουν παπούτσια για τα παιδιά τους, ένα λάθος που μπορεί να στοιχίσει στην υγεία του παιδιού για την υπόλοιπη ζωή του δημιουργώντας του πρόβλημα στο περπάτημα.

Για τα κατάλληλα παιδικά παπούτσια υπάρχουν μερικές προδιαγραφές που πρέπει να τηρούνται για να γίνει η σωστή επιλογή στο παιδικό παπούτσι που θα αγοράσετε. Το παπούτσι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να πιέζει το πέλμα του παιδιού, θα πρέπει να είναι μαλακό και ευλύγιστο αλλά όχι χαλαρό ώστε να συγκρατεί το πόδι σταθερό ενώ οι σόλες θα πρέπει να μοιάζουν με το πέλμα του ποδιού του παιδιού , να μην γλιστράνε άλλα και να μην κολλάνε.

Τα δάχτυλα δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι πιεσμένα αλλά να υπάρχει ένα περιθώριο – κενό στο οποίο να μπορούν να κινούνται , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όσο ποιο μεγάλο περιθώριο τόσο το καλύτερο, ενώ η μύτη του παπουτσιού θα πρέπει να είναι φαρδιές και άνετες σχεδόν τετράγωνες και σε καμιά περίπτωση μυτερές. Το υλικό που είναι φτιαγμένο ένα παπούτσι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο , πάνινα η δερμάτινα παπούτσια θεωρούνται ιδανικά αφού είναι φτιαγμένα και το υλικό τους βοηθάει ώστε το πόδι του παιδιού να αναπνέει και να μην εγκλωβίζει τον αέρα αποφεύγοντας έτσι μυκητιάσεις, σε αντίθεση με παπούτσια που είναι από πλαστικό φτιαγμένα.

Λεπτομέρεια αλλά πολύ σημαντική είναι οι ραφές που πρέπει να φινιρισμένες για την αποφυγή ερεθισμών. Θα πρέπει να αποφεύγετε παπούτσια πλαστικά που δεν αφήνουν το δέρμα να αναπνεύσει και δεν είναι εύκαμπτα ώστε να πάρουν το σχήμα του ποδιού με συνέπεια να το πιέζουν. Βαριά παπούτσια τύπου μποτάκια και παντόφλες θα πρέπει να αποφεύγονται όσο το πόδι βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη γιατί το βάρος ζορίζει το πόδι και το δυσκολεύουν στο περπάτημα.

Σε νήπια δεν συνιστάται παπούτσι έως τον αστράγαλο ενώ σε μεγαλύτερης ηλικίας καλό είναι να χρησιμοποιούνται καθώς συγκρατούν το πόδι.

Μάθετε κι εσείς ποια είναι τα κατάλληλα παιδικά παπούτσια και κάντε την σωστή επιλογή για το παιδί βοηθώντας το να έχει ομαλή κίνηση για όλη του την ζωή.

Menu
logo
Newsletter

Γραφτείτε στο Newsletter μας

και μάθετε πρώτοι

για ΜΕΓΑΛΕΣ προσφορές