βρείτε παιδικά παπούτσια, συγκρίνοντας από 18184 σχέδια και 733 μάρκες

παιδικά παπούτσια για αγόρια και κορίτσια σε τεράστια ποικιλία

Κάθε πότε αλλάζει νουμερο στα παιδικά παπούτσια

Δημοσίευση 20-05-2014 στη κατηγορια: Blog
Tags:,

Κάθε πότε αλλάζει νουμερο στο παπούτσι?

Είναι γνωστό ότι τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα και φυσικά μαζί αυτά μεγαλώνουν και τα πόδια τους. Τα νεογνά δεν χρειάζονται παπούτσια μέχρι να έρθει η ώρα που θα αρχίσουν να στέκονται όρθια στα πόδια τους η να περπατάνε στην στράτα τους αφού οι ειδικοί προτείνουν ως τότε να είναι ελεύθερα τα πόδια τους. Τα δάχτυλα και οι μύες της καμάρας του ποδιού ια πρέπει να εξασκώνται στα βρέφη αφού έτσι αποκτούν μεγαλύτερη δύναμη και καλύτερη ισορροπία αποφεύγοντας πιθανές παραμορφώσεις.

Όταν με το καλό έρθει η ώρα που το παιδί σας θα χρειαστεί παπούτσια απευθυνθείται σε ειδικούς που γνωρίζουν τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρεί ένα παπούτσι. Ελαφριά παπούτσια , μαλακά , με επίπεδο πάτο , σταθερά στο τακούνι και ελαστικά, αυτά αποτελούν ίσως την καλύτερη επιλογή για να κάνει το παιδί τα πρώτα του βήματα.Ακόμα τα παπούτσια θα πρέπει να είναι με στρογγυλεμένες άκρες για υπάρχει ευκινησία στα δάχτυλα. Τα πάπουτσια με κορδόνια η βέλκρο και με ψηλές άκρες είναι καλά γιατί δεν μπορεί το παπούτσι να βγει εύκολα από το πόδι.Αναζητήστε παπούτσια με εσωτερική απορροφιτική σόλα που να είναι κατασκευασμένα από φυσικά υλικά όπως δέρμα καμβά που αφήνουν τον αέρα να κινείται και δεν ιδρώνουν το πόδι. Προσπαθήστε να αποφύγετε τα αθλητικα παπούτσια , μπότες , μοκασίνια ή οτιδήποτε με ψηλό τακούνι αφού τα μωρά δεν πρέπει αν φοράνε τέτοιου είδους παπούτσια καθώς δεν βοηθάει η κατασκευή τους.

Υπάρχουν μερικές ενδείξεις που σας κάνουν να καταλάβετε ότι το παιδί πρέπει να αλλάξει νούμερο στο παπούτσι. Αρχικά πρέπει να γνωρίζεται ότι το πόδι στις μικρές ηλικίες μεγαλώνει περίπου κάθε τρεις μήνες οπότε θα πρέπει να το ελέγχεται τακτικά.Μετά το 3 έτος η ανάπτυξη επιβραδύνεται σιγά σιγά. Όταν το παπούτσι αρχίσει να δυσκολεύεται να φορεθεί τότε κοιτάχτε μήπως χρειάζεται αλλαγή. Κόκκινα σημάδια και φουσκάλες είναι δείγματα του ότι το παιδί χρειάζεται καινούρια παπούτσια.

Όταν αγοράζετε παπούτσια να τα δοκιμάζετε σε όρθια στάση και ανοιχτά όσο γίνεται αφού τα δάχτυλα πρέπει να έρθουν σε ευθεία. Πάντα η φτέρνα πρέπει να ακουμπάει πίσω και ανάμεσα στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού και στο μπροστινό μέρος του παπουτιού να υπάρχει ένα κενό ίσο με τον αντίχειρα σας. Βάλτε το παιδί να περπατήσει και δείτε τις κινήσεις που κάνει, άν το πόδι γλιστράει τότε είναι μεγάλο, αν σηκώνει περισσότερο το πόδι τότε είναι πιο βαρύ από όσο πρέπει. Όσο πιο άνετο παπούτσι βρείτε τόσο πιο εύκολα ταιριάζει με το πόδι του παιδιου.

Menu
logo
Newsletter

Γραφτείτε στο Newsletter μας

και μάθετε πρώτοι

για ΜΕΓΑΛΕΣ προσφορές