βρείτε παιδικά παπούτσια, συγκρίνοντας από 18474 σχέδια και 743 μάρκες

παιδικά παπούτσια για αγόρια και κορίτσια σε τεράστια ποικιλία

Συμβουλές για αγορά του σωστού παιδικού παπουτσιού

Δημοσίευση 09-01-2014 στη κατηγορια: Blog
Tags:, ,

Ένα παιδί περνάει πολλές ώρες τις εβδομάδας φορώντας τα καθημερινά του παπούτσια. Η σωστή επιλογή παιδικού παπουτσιού αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να αναπτυχθεί σωστά το πόδι του παιδιού.

Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην σωστή ανάπτυξη του ποδιού ενός παιδιού έτσι ώστε στην μετέπειτα ενηλικίωση του να μην αντιμετωπίσει προβλήματα.

Με την ανάπτυξη στην πρώτη δεκαετία της ζωής του παιδιού να είναι συνεχώς μεταβαλλόμενη τα παπούτσια πρέπει να εφαρμόζουν σωστά στο πόδι για να μην υπάρχουν κινητικά και μυοσκελετικά προβλήματα.

Ειδικοί παιδιατρικοί φυσικοθεραπευτές μετά από πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν καταλήξει σε κάποια βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέχετε στα παπούτσια για παιδιά και με βάση αυτά τα χαρακτηριστικά να γίνεται και η επιλογή.

Τα βασικά χαρακτηριστικά της επιλογής του παπουτσιού είναι τρία.

  • Το πρώτο βασικό χαρακτηριστικό είναι η φτέρνα. Επιλέξτε ένα παπούτσι του οποίου η φτέρνα να είναι δύσκαμπτη ώστε να κρατάει το σημείο του ποδιού σταθερό. Πιέζοντας το σημείο της φτέρνας το παπούτσι μπορείτε να ξεχωρίσετε εάν αυτό είναι εύκαμπτο ή δύσκαμπτο.
  • Δεύτερο και πολύ σημαντικό είναι το πόσο εύκαμπτο είναι ένα παπούτσι στην περιοχή των δαχτύλων. Το παπούτσι πρέπει να κάμπτεται με τα δάχτυλα του παιδιού, δεν πρέπει να είναι πολύ δύσκαμπτο αλλά ούτε και πολύ εύκαμπτο να κρατάει δηλαδή με ελαστικότητα στα δάχτυλα ώστε να μην τα ζορίζει αλλά ούτε να είναι και πολύ χαλαρά.
  • Τρίτο χαρακτηριστικό είναι η περιοχή του πέλματος. Το παπούτσι θα πρέπει να είναι άκαμπτο στην μέση, δοκιμάστε να στρίψετε το παπούτσι για να το τσεκάρετε. Το παπούτσι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να στρίβει

Σίγουρα ένα όμορφο παπούτσι, που μπορεί να φαίνεται κομψό στο πόδι του παιδιού και στο μάτι να μοιάζει ιδανικό , δεν είναι πάντα τόσο ακίνδυνο επιλέξτε λοιπόν κι εσείς το παπούτσι του παιδιού σας με βασικό γνώμονα το καλό της υγείας του και το καλό του σε βάθος χρόνου.

Menu
logo
Newsletter

Γραφτείτε στο Newsletter μας

και μάθετε πρώτοι

για ΜΕΓΑΛΕΣ προσφορές