βρείτε παιδικά παπούτσια, συγκρίνοντας από 18184 σχέδια και 733 μάρκες

παιδικά παπούτσια για αγόρια και κορίτσια σε τεράστια ποικιλία

Τα πρώτα βήματα του παιδιού

Δημοσίευση 21-05-2014 στη κατηγορια: Blog

Tα πρώτα βήματα ενός παιδιού είναι η πρώτη του πραγματική κατάκτηση στην ζωή του. Φυσικά επειδή τα πρώτα βήματα είναι πολύ ημαντικά αυτά θα πρέπει να έρθουν με τον κατάλληλο τρόπο χωρίς πίεση και στον σωστό χρόνο. Η ηλικία περίπου των 8 μηνών είναι αυτή που τα παιδιά κάνουν τα πρώτα τους βήματα, άλλα μπορεί νωρίτερα και άλλα μπορεί και αργότερα από τους 8 μήνες . Προσέξτε και μξην πιέσεται το παιδί επειδή είναι 8 μηνών να περπατήσει γιατί πιθανόν δεν θα είναι ακόμα έτοιμο. Όταν έχει έρθει η ώρα για να κάνει τα πρώτα του βήματα τότε το παιδί από μόνο του θα βρει τον τρόπο να σας το δείξει. Το μόνο που μπορείτε εσείς σαν γονείς να κάνετε είναι να ακολουθήσεται πιστά το δικό του χρονοδιάγραμμα και να το στηρίξετε με τον τρόπο σας.Επειδή όπως προαναφέραμε το περπάτημα είναι από τις πρώτες κατακτήσεις του ανθρώπου πρέπει να δώσετε προσοχή. Με το περπάτημα ενισχύεται η ανεξαρτησία και η αυτοπεποίθηση του, αφού πλησιάζει πιο κοντά στον κόσμο των μεγάλων.Δώστε το ένα μπράβο στο παιδί και στηρίξτε το ακόμα και αν αυτό αργεί να σταθεροποιηθεί, επιβραβευστε την προσπάθεια του.

Τα πρώτα του βήματα θα ήταν καλό να γίνουν με καλτσούλες με λαστιχένιο πέλμα για να μην γλιστράει, αυτό το βοηθάει να δυναμώνει το πόδι του. Μόλις τα βήματα του παιδιού γίνουν πιο σταθερά επιλέξτε ένα ζευγάρι μαλακά και ελφαριά παπούτσια με όχι πολύ σκληρή σόλα για να μην κάμπτεται το πόδι. Αν κάνετε κακή επιλογή στο πρώτο παπούτσι του μπορεί να καθυστερήσετε το περπάτημα του παιδιού αφού αν αυτό δεν νιώθει άνετα και κουράζεται υπάρχει περίπτωση να μην περπατήσει ενώ μπορεί.

Το παιδί με το που κάνει τα πρώτα του βήματα αρχίζει να αισθάνεται και το βάρος του. Εσείς θα πρέπει να είσαστε εκεί δίπλα του την προσπάθεια που κάνει να στηριχτεί και να συγχρονίσει τον βηματισμό του. Προσπαθήστε να κάνετε το παιδί να μην ταυτίσει το περπάτημα με τον πόνο, από πεσίμο και χτυπήματα και μην το αφήνετε να περπατάει σε χώρους που υπάρχουν εμπόδια. Βρείτε του έναν καθαρό χώρο , ασφαλή ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να τραυματιστεί πέφτοντας η με πτώση κάποιου αντικειμένου που μπορεί να στηριχθεί.Μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να περπατήσει ακόμα πιο γρήγορα με τον δικό σας τρόπο. Μπορείτε να το βοηθήσετε κάνοντας του ασκήσεις στα ποδαράκια του. Ανοιγμα και κλείσιμων των ποδιών, ελαφριά τεντώματα και κλεισίματα είναι μερικές από τις ασκήσεις που βοηθούν στην ενδυνάμωση των ποδιών , της λεκάνης ενώ βοηθάνε τους μύες να ξεδιπλωθούν. Δοκιμάστε να κάνετε αυτές τις ασκήσεις και μετά από μερικές ημέρες θα δείτε το μωρό να διασκεδάζει με αυτές και να βάζει μόνο του δύναμη.

Menu
logo
Newsletter

Γραφτείτε στο Newsletter μας

και μάθετε πρώτοι

για ΜΕΓΑΛΕΣ προσφορές