βρείτε παιδικά παπούτσια, συγκρίνοντας από 21254 σχέδια και 1383 μάρκες

παιδικά παπούτσια για αγόρια και κορίτσια σε τεράστια ποικιλία

Πως να επιλεξετε τα πρώτα παπούτσια του παιδιού σας

Δημοσίευση 23-05-2014 στη κατηγορια: Blog

Ήρθε η μεγάλη ώρα που το παιδί σας θα περπατήσει και χρειάζεται τα πρώτα του παπούτσια. 
H αλήθεια είναι ότι τα παιδικά πόδια μεγαλώνουν πολύ πιο γρήγορα και η εφαρμογή των παπουτσιών είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι αφού μπορούνννα επηρεάσουν την γενικότερη υγεία και την ανάπτυξη του παιδιού. Τα στενά παπούτσια μπορεί να προκαλέσουν στρεβλώσεις και κράμπες ενώ τα φαρδιά μπορεί να δημιουργήσουν φουσκάλες, δερματολογικες παθήσεις και κύρτωση στα δάχτυλα. Για την σωστή επιλογή των παπουτσιών είστε υπεύθυνοι εσείς , γιατί το παιδί δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι το παπούτσι δεν είναι ιδανικό αφού τα νεύρα στα πόδια του είναι ανώριμα.

Πρέπει να μετράτε συχνά το πόδι του παιδιού σας , περίπου κάθε 6 με 8 εβδομάδες αφού όπως είπαμε τα πόδια μεγαλώνουν σε μικρό χρονικό διάστημα. Στις ηλικίες 1 εώς και 4 ετών κατά μέσο όρο το πόδι του παιδιού μεγαλώνει περίπου 2 νούμερα. Η ανάπτυξη του ποδιού δεν είναι σταθερή και μπορεί να χρειαστεί με΄σα σε λίγο χρονικό διάστημα να ξανα αλλάξετε παπούτσια. Όταν πάτε να αγοράσετε παπούτσια για το παιδί σας , να του τα φοράτε και να τα ελέγχεται πάντα σε όρθια στάση.

Υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες τις οποίες θα πρέπει να προσέξετε, όπως την απόσταση των δαχτύλων με το παπούτσι η οποία θα πρέπει να είναι περίπου 1,5 εκατοστό. Αυτή είναι ι ιδανική απόσταση που πρέπει να υπάρχει για να μπορεί το πόδι να αναπτυχθεί σωστά. Ακόμα θα πρέπει να ελέγξετε το φάρδος του παπουτσιού. Περνώντας το δάχτυλο σας από τις άκρες του παπουτσιού μπορείτε κινόντας τα να δείτε άν είναι σφιχτό η όχι. Αν τα δάχτυλα σας δεν κινούνται άνετα τότε το παπούτσι είναι σφιχτό αν είναι άνετα αλλά όχι χαλαρά τότε είναι ιδανικά.

Ένα σωστό παπούτσι πρέπει να αγκαλιάζει με απαλό τρόπο τις φτέρνες αλλά χωρίς να τις πιέζει όμως. Οι σόλες του παπουτσιού θα πρέπει να είναι ελαφριές , ευλίγιστες και σταθερές. Σημαντική λεπτομέρεια , τα παπούτσια θα πρέπει να έχουν στρογγυλεμένες άκρες ώστε να αφήνουν τα δάχτυλα να αναπτυχθούν και να κινηθούν.

Τα παπούτσια που έχουν κορδόνια η βέλκρο είναι μια πολύ καλή επιλογή. Παπούτσια τέτοιου τύπου διασφαλίζουν ότι το παπούτσι θα είναι σταθερό στο πόδι και δεν θα φεύγει και δεν θα επηρεάζει το περπάτημα του παιδιού. Ακόμα μια καλή επιλογή είναι τα παπούτσια που είναι ψηλά στον αστράγαλο αφού ούτε αυτά βγαίνουν εύκολα από το πόδι. Προσπαθήστε να βρείτε παπούτσια κατασκευασμένα από φυσικά υλικά όπως δέρμα η κάποιο άλλο υλικό υψηλής ποιότητας για να μπορεί να αναπνέει το πόδι και εξατμίζεται ο ιδρώτας.Μην φοράτε μεταχειρισμένα παπούτσια στο παιδί σας. Τα μεταχειρισμένα παπούτσια έχουν πάρει την φόρμα του ποδιού από το προηγούμενο πόδι που τα φορούσε. Αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην μηχανική του ποδιού. Καλό θα ήταν να επισκεφτείται και κάποιον παιδορθοπεδικό από τον οποίο θα πάρετε χρήσιμες συμβουλές και μπορεί να διαγνώσει εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιδιού σας.

Menu
logo
Newsletter

Γραφτείτε στο Newsletter μας

και μάθετε πρώτοι

για ΜΕΓΑΛΕΣ προσφορές